Konstutställning 2022

Utställning visades 7 till 31 juli och är nu stängd

Ida Gudmundsson – En gång skog

Men blicken rör vi oss runt i något som ser ut att vara en urskog. De enorma målningarna upptar hela synfältet och förflyttar oss.

Det är en förfluten skog eller en framtida. Kanske en sista rest. Den är drömd och verklig. I skogen skymtar människor och deras vägar blir till våra. Vi bevittnar ljusets färd genom träden under ett dygn.

I En gång skog skildras på ett stillsamt vis den personliga sorgen inför förlusten av de sista naturskogarna.

Ida Gudmundsson (f.1986) är verksam som bildkonstnär på landsbygden utanför Göteborg. Hon arbetar med oljemåleri. Bildsviten ”En gång skog” visas under 2022 även på Gathenhielmska huset i Göteborg och på Gunnebo slott i Mölndal.

2021 ställde vi ut Margaretha Erikson Abenius textila verk

Sommaren 2021 ställde textilkonstnär Margaretha Erikson Abenius ut på Malingsbo herrgård.

2020 ställde vi ut Petra Löfmarcks verk

Sommaren 2020 ställde dockmakare, illustratör och författare Petra Löfmarck ut som årets Artist in Recidense på Malingsbo herrgård. I cafét säljs även sommaren 2022 Petras fantastikst vackra och viktiga bok “Not Your Doll”.

2019 ställde vi ut Gunne Rambergs och Ida Gudmundssons verk

Sommaren 2019 ställde fotograf Gunne Ramberg ut alster från när och fjärran och konstnär Ida Gudmundsson ställde ut sitt måleri. Ida Gudmundsson var dessutom ”Artist in recidense” när non bodde och arbetade på gården under en vecka.