Konstutställning 2021

2021 ställer Margaretha Eriksson Abenius ut på Malingso herrgård. Margaretha är textilkonstnär med en lång rad utställningar bakom sig, både separata och samlingsutställningar, bland annat på Kulturhuset i Stockholm, Konstfrämjandet i Västerås och i Umeå, på Konsthantverkarna i Ystad och i Karlstad samt på Slottsgalleriet på Ekebyhovs slott på Ekerö, för att nämna några få. Margaretha är representerad hos flera av Sveriges län och hos Statens Konstråd.

Med en variation av olika tekniker på bl.a. linne, skapar Eriksson Abenius drömlika bilder i en blandning av vardagliga iakttagelser och kontemplation. Bilderna blir ofta vackra och illustrativa, men iband även skrämmande. De lockar alltid till eftertänksamhet och inte sällan till skratt.

Utställningen, som hålls i Corps de Logi, är öppen 8/7 till 8/8; torsdag till söndag kl 12-16.
Vernissage 7/7 kl 13:00 inom ramen för restriktionerna med anledning av Corona.

2020 ställde vi ut Petra Löfmarcks verk

Sommaren 2020 ställde dockmakare, illustratör och författare Petra Löfmarck ut som årets Artist in Recidense på Malingsbo herrgård. I cafét säljs även sommaren 2021 Petras fantastikst vackra och viktiga bok “Not Your Doll”.

2019 ställde vi ut Gunne Rambergs och Ida Gudmundssons verk

Sommaren 2019 ställde fotograf Gunne Ramberg ut alster från när och fjärran och konstnär Ida Gudmundsson ställde ut sitt måleri. Ida Gudmundsson var dessutom ”Artist in recidense” när non bodde och arbetade på gården under en vecka.