Bo mitt i sagoskogen

Vi har tre olika typer av boenden.

Handlarens villa fungerar som “hyr hela villan”. Med sina sex gästrum, restaurangkök och stora matsal är den populär för större sällskap, ofta i samband med släktkalas eller andra högtider.

Professorsvillan är ett litet, exklusivt vandrarhem men fem dubbelrum, nybyggt kök i sekelskiftesstil, matsal i 1880-talssstil och en salong med flera soffgrupper och ett litet bibliotek.

Våra två stugor är inredda för självhushåll och passar det mindre sällskapet som vill bo för sig själva och ha en egen trädgård.

Samtliga boenden är utrustade för självhushåll. Vi erbjuder frukost året runt.
From 1 september 2023 erbjuder vi enklare middagar. Bokas minst tre dagar i förväg.

Malingsbo herrgard - Handlarens villa

Handlarens villa – hyr hela villan

Den gamla handlarbostaden är en tvåvåningsvilla från mitten på 1700-talet. Det finns sex individuellt inredda sovrum som delar på tre duschrum med WC i korridor. På bottenvåningen ligger matsalen och salongen. Köket har restaurantstandard.

Till Handlarbostaden hör en syrén-inramad trädgård med flera sittgrupper.

Läs mer och se fler bilder

Professorsvillan – rum med självhushåll i gemensamt kök

Professorsvillan – ursprungligen Inspektorbostaden – är en tvåvåningsvilla från tidigt 1800-tal. Det finns fem individuellt inredda sovrum som delar på två duschrum och extra WC i korridor. På bottenvåningen ligger kök, matsal och salong. De gemensamma rummen är inredda i en stil som påminner om hur det kan ha sett ut när Skogshögskolans professorer flyttade in i villan 1901.

Till Professorsvillan hör  under sommarsäsongen ett par grupper med utemöbler och en grill.

Läs mer och se fler bilder

Tättas stuga eteriör

Tättas stuga – stuga för självhushåll

I herrgårdsparken, med utsikt över Malingsbosjön och med en egen uteplats, ligger Tättas stuga. Stugan som är på ca 60 kvm har två stora sovrum, duschrum och ett stort, fullt utrustat kök. Stugan är barnvänlig och trivsamt inredd för sex till åtta personer. Det ena sovrummet har en dubbelsäng och en våningssäng. Det andra har en våningsäng och en bäddsoffa. Husdjur är välkomna!

Läs mer och se fler bilder

Malingsbo herrgard - Tradgardsstugan

Trädgårdsstugan – stuga för självhushåll

I herrgårdsparken, med utsikt över Malingsbosjön och med en egen uteplats, ligger Trädgårdsstugan. Stugan som är på ca 65 kvm har två sovrum, duschrum och ett fullt utrustat kök. Stugan är barnvänlig och trivsamt inredd för fyra till sex personer. Båda sovrummen har en våningsäng och det lilla vardagsrummet är möblerat med en bäddsoffa. Husdjur är välkomna!

Läs mer och se fler bilder

Boka boende

I stolt samarbete med