Omgivning och aktiviteter

Malingsbo herrgard - Kornskruven
Vandring

Malingsbo herrgård ligger mitt i naturreservatet Malingsbo-Kloten, även kallat Sveriges sydligaste vildmark. Från gårdsplanen utgår ett antal vandringsleder och granne med herrgården står St Annas kapell, ett delmål på pilgrimsleden Romboleden. Romboleden restaurerades sommaren 2019 och går från Enköping till Trondheim.

Appen Naturkartan beskriver samtliga leder. Under 2022-2024 arbetar Visit Dalarna, Smedjebackens kommun och lokala entreprenörer med att ta fram nya kartor och att restaurera fler leder i Malingsbo-Kloten. Fråga oss, om du vill ut och vandra, vi hjälper gärna våra gäster att komma iväg!

Malingsbo herrgard - Romboleden
Malingsbo herrgard - Park
Lek i herrgårdsparken

Klassiska spel för utelek står förberedda i herrgårdsparken hela sommaren. Om det har regnat, har vi plockat in spelen, och då får en gärna fråga efter dem i cafét.
Spelen är till för våra gäster; er som bor på gården och ni som besöker café, konstutställning, loppis eller går en guidad visning. Det går alldeles utmärkt att låta morfar gå på visning medan du roar dig med om omgång badminton tillsammans med andra gästande barn.

Badminton och volleyboll

Vi sätter upp volleybollnätet i början av sommaren och här går det förstås lika bra att spela badminton.

Studsmatta

Studsmattan får våra gästande barn gärna använda, bara de tar av sig skorna.

Krocket

Finns det något mer somrigt spel än krocket? Vi ställer upp portarna i en av våra stora gräsmattor i början av sommaren, för att krocketplanen alltid skall stå redo. Klubbor och klot finns att låna vid caféet.

Kubb och boccia

Reglerna är enkla och spelen lätta att bära i sina korgar till det ställe där man vill spela. Låna gärna, och ställ tillbaka före kvällen så att fler kan spela.

Fotboll

Fotbollsmålen står på en gräsmatta en bit ifrån husen. Boll finns att låna vid cafét. Bjud gärna in andra gäster att delta – det är roligare om man är fler.

Cykling

Många cyklister tar vägen om Malingsbo herrgård, antingen för en fikapaus på cafét, eller för att övernatta mellan längre etapper. Våra boenden är sk cykelvänliga. Cykel kan låsas in över natten, det finns en mekar- och spolplats med enklare verktyg och våra nattgäster kan använda tvättmaskin för kläder.

Bara 60 min cykling från Malingsbo passerar cykelleden längs Strömsholmskanal. Se mer på https://swedenbybike.com/cykelleder/langs-stromsholms-kanal/

Vi rekommenderar varmt Nordic Discovery med anläggning i närbelägna Kloten, som hyr ut cyklar och instruerar om väl valda cykelleder i Malingsbo-Kloten.
https://nordicdiscovery.se/sverige

Malingsbo herrgard - Cyklar
Bad

På kort promenadavstånd från gården finns en trivsam badplats vid Malingsbosjöns södra spets. Badplatsen är barnvänlig och har brygga, grillplats och krokar mellan träden för kläder och handdukar. Våra boendegäster får med sig ved från gården om så önskas.

Det går också bra att bada i Hedströmmen, som rinner utmed gårdens västra sida. Här är vattnen kallare och mer strömt, men det går ändå bra att bara med barn om man är närvarande som vuxen. Mellan den gamla stenbron och arkivet är det enkelt att kliva i.

Malingsbo herrgard - badet i Hestrommen
Massage 2022

Klassisk massage går att boka vissa fredagar från 1/7 och hela sommaren.
Diplomerad massör Gittan Söderström på Muskelvärken tar emot bokningar på gården vissa fredagar.

Lokalen i Ga Handelsboden – samma hus som också rymmer bastun, och har en fin utskikt över Hedströmmen och Kornskruven.

Bokningar görs i direkt kontakt med Gittan på tel 070-317 76 73.

Malingsbo herrgard - Kornskruven
Bastu

Bastun, som rymmer 4-5 personer, ligger i den gamla Handelsboden. Utrymmet har omklädningsrum, WC, två duschar och ett pentry med kylskåp.

Bastu bokas för 150 kr/timme alt 450 kr för en hel kväll från kl 17:00. Städning ingår inte. Ni städar själva när ni är färdiga. Städutrustning finns i lokalen.

Boka innan du kommer (ring Lotta på 0739-671 176). Betalning sker via swish.

Besök Visit Dalarna och hitta fler aktiviteter

Hem

Upptäck Ekomuseum Bergslagen och hitta fler besöksmål

Ekomuseum Bergslagen