Omgivning och aktiviteter

Cykling

Många cyklister tar vägen om Malingsbo herrgård, antingen för en fikapaus på cafét, eller för att övernatta mellan längre etapper. Våra boenden är sk cykelvänliga. Cykel kan låsas in över natten, det finns en mekar- och spolplats med enklare verktyg och våra nattgäster kan använda tvättmaskin för kläder.

Bara 60 min cykling från Malingsbo passerar cykelleden längs Strömsholmskanal. Se mer på https://swedenbybike.com/cykelleder/langs-stromsholms-kanal/

Vi rekommenderar varmt Nordic Discovery med anläggning i närbelägna Kloten, som hyr ut cyklar och instruerar om väl valda cykelleder i Malingsbo-Kloten.
https://nordicdiscovery.se/sverige

Malingsbo herrgard - Cyklar
Malingsbo herrgard - Kornskruven
Vandring

Malingsbo herrgård ligger mitt i naturreservatet Malingsbo-Kloten, även kallat Sveriges sydligaste vildmark. Från gårdsplanen utgår ett antal vandringsleder och granne med herrgården står St Annas kapell, ett delmål på pilgrimsleden Romboleden. Romboleden restaurerades sommaren 2019 och går från Enköping till Trondheim.

Appen Naturkartan beskriver samtliga leder. Under 2022-2024 arbetar Visit Dalarna, Smedjebackens kommun och lokala entreprenörer med att ta fram nya kartor och att restaurera fler leder i Malingsbo-Kloten. Fråga oss, om du vill ut och vandra, vi hjälper gärna våra gäster att komma iväg!

Malingsbo herrgard - Romboleden

Fiske

Vi har fiskevatten där du som övernattande gäst på Malingsbo herrgård får fiska utan fiskekort!

Utmed gården rinner Hedströmmen som har ett fint bestånd av öring. När en hyr något av våra boenden, får en fiska utan kostnad från vår strand och från våra broar. Hör av dig och fråga, så berättar vi gärna mer. I Hedströmmens virvlar kan du fånga öring. Här gäller endast Catch & release.
“Dessa högintressanta naturvatten är värdefulla för alla sportfiskare som inte sätter fångsten i form av antal fiskar och kilo främst på önskelistan” / citat sveaskog.se.

Malingsbosjön, som gränsar till gården, är känd för sina stora gäddor. Här finns även gott om abborre. Fiskekort köpes enkelt via sveaskog.se

Observera att det råder fiskeförbud i alla strömmande vatten i Hedströmmen 1/10 till 31/10.

Bad

På kort promenadavstånd från gården finns en trivsam badplats vid Malingsbosjöns södra spets. Badplatsen är barnvänlig och har brygga, grillplats och krokar mellan träden för kläder och handdukar. Våra boendegäster får med sig ved från gården om så önskas.

Det går också bra att bada i Hedströmmen, som rinner utmed gårdens västra sida. Här är vattnen kallare och mer strömt, men det går ändå bra att bara med barn om man är närvarande som vuxen. Mellan den gamla stenbron och arkivet är det enkelt att kliva i.

Malingsbo herrgard - badet i Hestrommen
Malingsbo herrgard - Kornskruven
Malingsbo herrgard - Park
Massage 2022

Klassisk massage går att boka vissa fredagar från 1/7 och hela sommaren.
Diplomerad massör Gittan Söderström på Muskelvärken tar emot bokningar på gården vissa fredagar.

Lokalen i Ga Handelsboden – samma hus som också rymmer bastun, och har en fin utskikt över Hedströmmen och Kornskruven.

Bokningar görs i direkt kontakt med Gittan på tel 070-317 76 73.

Besök Visit Dalarna och hitta fler aktiviteter

Hem

Upptäck Ekomuseum Bergslagen och hitta fler besöksmål

Ekomuseum Bergslagen