Omgivning och aktiviteter

Malingsbo-Klotentriangeln
Vandring

Vi ligger mitt i naturskyddsområdet Malingsbo-Kloten, även kallat Sveriges sydligaste vildmark. Här startar Malingsbo-Klotentriangeln, en 46 km lång led, som går att vandra i tre etapper.
Från gårdsplanen utgår även ett antal andra vandringsleder; pilgrimsleden Romboleden, Bruksleden och Smeleden. En dagspromenad bort ligger Kloten, som är norra änden på Bergslagsleden.

Vi har tillsammans med grannar skapat Kungaskogens Trädgårdsvandring som är en promenadled på 5,5 km i rundslinga, som går förbi ett par vackra visningsträdgårdar.

Appen Naturkartan beskriver samtliga leder. Fråga oss om du vill ut och vandra. Vi hjälper er gärna att välja den led som passar ert sällskap bäst!

Fiske i Malingsbosjön
Fiske

Vi har eget fiskevatten där du som övernattande gäst får fiska utan fiskekort!

Hedströmmen har ett fint bestånd av öring. När du bor hos oss, får du fiska utan kostnad från vår strand. Här gäller endast Catch & release. “Dessa högintressanta naturvatten är värdefulla för alla sportfiskare som inte sätter fångsten i form av antal fiskar och kilo främst på önskelistan” / citat sveaskog.se.

Malingsbosjön är känd för sina stora gäddor. Här finns även gott om abborre. Fiskekort köpes enkelt via sveaskog.se

Observera att det råder fiskeförbud i alla strömmande vatten i Hedströmmen 1/10 till 31/10.

Cykling

Här är det perfekt att bo oavsett om du kommer till oss på cykel för att övernatta mellan längre etapper, eller om du vill hyra en cykel över dagen som en aktivitet. Här kan du låsa in cykeln över natten och det finns en mekar- och spolplats med enklare verktyg.

Bara 60 min cykling från Malingsbo passerar cykelleden längs Strömsholmskanal. Se mer på https://swedenbybike.com/cykelleder/langs-stromsholms-kanal/

För hyrcykel rekommenderar vi varmt Nordic Discovery i närbelägna Kloten. I skogarna finns leder med olika svårighetsgrad och för alla typer av sällskap; familj som helst cyklar på grusvägar eller äventyrligare personer som hellre cyklar på stigar.

Klicka här för att komma till Nordic Discoverys cykeluthyrning

Joe plockar svamp
Bär och svampplockning

Under säsong finns oändligt med bär i skog och mark nära oss. Vi befinner oss mitt i naturskyddsområdet Malingsbo-Kloten med stora obebyggda skogsområden. Blåbär, lingon, hjortron och svamp finns nära och det är bara att promenera ut i närmsta skog och börja plocka.

Kom ihåg vad som gäller enligt allemansrätten, särskilt när du befinner dig i något av våra närbelägna naturreservat. Under fliken “Allemansrätten” här på vår hemsida kan du läsa igenom lagen för att påminna dig om vad som gäller innan du går ut i skogen.

Kajakpaddling

Alldeles nära Malingsbo ligger Kloten, där det finns fina paddelleder och en kajakuthyrning.

Vi rekommenderar varmt Nordic Discovery, som har sin central i Kloten.

När ni hyr inleds turen med en genomgång för den osäkre kring hur man kliver i och ur. Paddelleder presenteras och ni väljer hur långt eller kort ni vill paddla, och vill vilka rastplatser eller naturhamnar.

Klicka här för att komma till Nordic Discoverys kajakuthyrning

Bad i Malingsbosjön
Bad

På kort promenadavstånd från gården finns en trivsam badplats vid Malingsbosjöns södra spets. Badplatsen är barnvänlig och har brygga, grillplats och krokar mellan träden för kläder och handdukar. Våra boendegäster får med sig ved från gården om så önskas.

Det går också bra att bada i Hedströmmen, som rinner utmed gårdens västra sida. Här är vattnen kallare och mer strömt, men det går ändå bra att bada med barn om man är närvarande som vuxen. Mellan den gamla stenbron och arkivet är det enkelt att kliva i.

Besök Visit Dalarna och hitta fler aktiviteter

Hem

Upptäck Ekomuseum Bergslagen och hitta fler besöksmål

Ekomuseum Bergslagen