Omgivning och aktiviteter

Vandring

Malingsbo herrgård ligger mitt i naturreservatet Malingsbo-Kloten, även kallat Sveriges sydligaste vildmark. Från gårdsplanen utgår ett antal vandringsleder och granne med herrgården står St Annas kapell, ett delmål på pilgrimsleden Romboleden. Romboleden restaurerades sommaren 2019 och går från Enköping till Trondheim.

Appen Naturkartan beskriver samtliga leder. Under 2020 arbetar Smedjebackens kommun och lokala entreprenörer med att ta fram nya kartor och att restaurera fler leder i Malingsbo-Kloten. Fråga oss, om du vill ut och vandra, vi hjälper gärna våra gäster att komma iväg!

Malingsbo herrgard - svampplockning
Badminton, krocket, kubb eller boccia i herrgårdsparken

Klassiska spel för utelek står förberedda i herrgårdsparken hela sommaren. Om det har regnat, har vi plockat in spelen, och då får en gärna fråga efter dem i cafét.

Malingsbo herrgard - Park
Malingsbo herrgard - Kornskruven
Massage fr.o.m. juli 2021.

Unna dig massage när du kommer tillbaka efter vandringen eller landar efter dagens cykelpass.

Diplomerad massör Gittan Söderström tar emot bokningar på gården vissa fredagar.
I den gamla handelsboden, i ett vackert rum högt upp med utsikt över Hedströmmen, erbjuder Gittan taktil och klassisk massage.
Tid för massage förbokas på 070-317 76 73/Gittan Söderström.

30 min  350 kr
60 min  550 kr

Malingsbo herrgard - Romboleden
Bastu

Bastun, som rymmer 4-5 personer, ligger i den gamla Handelsboden. Utrymmet har omklädningsrum, WC, två duschar och ett pentry med kylskåp.

Bastu bokas för 150 kr/timme alt 450 kr för en hel kväll från kl 17:00. Städning ingår inte. Ni städar själva när ni är färdiga. Städutrustning finns i lokalen.

Boka innan du kommer (ring Lotta på 0739-671 176). Betalning sker via swish.

Cykling

Många cyklister tar vägen om Malingsbo herrgård, antingen för en fikapaus på cafét, eller för att övernatta mellan längre etapper. Våra boenden är sk cykelvänliga. Cykel kan låsas in över natten, det finns en mekar- och spolplats med enklare verktyg och våra nattgäster kan använda tvättmaskin för kläder.

Bara 60 min cykling från Malingsbo passerar cykelleden längs Strömsholmskanal. Se mer på https://swedenbybike.com/cykelleder/langs-stromsholms-kanal/

Vi rekommenderar varmt Nordic Discovery med anläggning i närbelägna Kloten, som hyr ut cyklar och instruerar om väl valda cykelleder i Malingsbo-Kloten.
https://nordicdiscovery.se/sverige

Malingsbo herrgard - Cyklar
Bad

Hedströmmen och Malingsbosjön omsluter herrgården i två väderstreck. Vid gårdens arkiv finns en plats, där det går bra att bada, precis där sjön rinner ut i ån. En fin långgrund badplats finns vid sjön ca 200 öster om gården. Ger en sig ut på vandring runt Malingsbosjön, går det att hitta flertalet fina badställen.

Malingsbo herrgard - badet i Hestrommen